cyrille-zw-kl

CYRILLE VAN BRAGT

Cyrille is voorzitter en oprichtster van Stichting EduShare040. Haar drive om de stichting op te richten komt voort uit een grote passie voor onderwijs en het delen van kennis en ervaringen in de breedste zin van het woord. Zij gelooft dat er meer manieren zijn om te delen wat men weet en kan, en dat het delen zich uitstrekt ver voorbij ’s lands eigen grenzen.
Cyrille gelooft in de kracht van verbinden, ontmoeten en betrokkenheid en één van haar basisprincipes is dat iedereen verantwoordelijkheid heeft voor zichzelf én van daaruit voor de wereld om zich heen. De uitspraak van Gandhi: ‘Be the change you want to see in the world’, past daar voor haar het beste bij. Cyrille werkt als directeur bij Helicon MBO Helmond.

femke-zw-kl

FEMKE GERRIS

Femke is bestuurslid, penningmeester en mede-oprichtster bij EduShare040. Na het ervaren van Nepal, een ‘life changing experience’ zoals ze het zelf omschrijft, besloot Femke daadwerkelijk iets te willen doen: ‘Al verandert er maar één mensenleven’. Femke is een échte teamplayer en heeft oog voor de mensen om haar heen. Zowel in haar werk als ontwerper als bij EduShare040 is ze gedreven om het beste uit zichzelf en de ander te halen.
Femke ontwerpt vanuit haar hart. Veel van haar ontwerpen zijn voor kinderen en ze probeert daarbij altijd vanuit het kind te denken. Ze heeft ambities om in de toekomst ook als een gastdocent te gaan werken in het onderwijs. Femke heeft sinds zes jaar haar eigen ontwerpbureau VORM EN ZO.

niek_edited 2

NIEK ENGBERS

Niek is bestuurslid en secretaris bij EduShare040. Niek heeft een grote voorliefde voor reizen en put vaak uit deze reiservaringen bij het lesgeven. Als docent Mens & Maatschappij en mentor op het Hub van Doornecollege in en docent Geschiedenis op het Peellandcollege in Deurne is hij dagelijks in de onderwijspraktijk actief. Het samenwerken met collega’s en er samen voor zorgen dat een veilig onderwijsklimaat wordt gerealiseerd waar kinderen het beste uit zichzelf kunnen én willen halen is hem uit het hart gegrepen. Zijn werk als raadslid voor GroenLinks helpt hem op meerdere inhoudelijke terreinen een actieve bijdrage te leveren aan het realiseren van een groenere wereld. Scouting speelt een belangrijke rol in zijn leven. Als lid van het bestuur van Scouting Brandevoort geeft hij als speltakbegeleider mede richting aan de programma’s van de verschillende jaargroepen. Niek probeert de lijfspreuk van de oprichter van Scouting Lord Baden-Powell te volgen: ‘Leave this world a little better than you found it’. Voor Niek betekent dit automatisch dat je goed voor de natuur en je omgeving moet zorgen, maar ook dat je door je handelen en je gedrag (wat ook bij hem terugkomt in zijn lesgeven) de wereld wat liever en fijner maakt. Aangenamer om te wonen, te werken en te leven.

Vacature